AUDARA

Aplicația AUDARA (AUDit Accesibilitate RomâniA)

În timpul pandemiei, împreună cu partenerii noștri de la Accessible Romania by Sano Touring, ne-am gândit că stufosul Normativ privind adaptarea clădirilor civile și spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051-2012 – Revizuire NP 051/2000 ar putea fi transpus într-o aplicație. Să te duci pe teren, să faci măsurători, să faci poze și aplicația să genereze un document care să permită organizației analizate să afle unde se poziționează față de ceea ce ar trebui pentru a deveni mai incluzive și mai prietenoase cu persoanele cu dizabilități.

Și pentru că în România nu există o sursă de informații privind accesibilitatea muzeelor, ne-am gândit să pornim de aici, iar datele colectate să le folosim pentru a crea o bază de date publică și o hartă dinamică, pe care să le găzduiască romania-accesibila.ro – pentru ca români și străini, în egală măsură, să poată avea acces la informații despre România culturală și accesibilă.

În luna noiembrie 2022 AUDARA a devenit realitate, ca aplicație web-based.

Prin proiectul „Timișoara culturală – oraș european, oraș al tuturor” aplicația s-a extins cu noi facilități:
 
  • Evaluarea accesibilității unor spații culturale precum: săli de spectacol și de expoziție, biblioteci, case de cultură, centre de creație, lăcașe de cult;
  • Poziționarea pe hartă a locațiilor cu destinație culturală auditate;
  • Aplicații mobile PWA, pentru Android și iOS, care vor fi disponibile pentru utilizatorii înregistrați și validați;
  • Livrare de rapoarte de audit al accesibilității în limba engleză;
  • Livrare de rapoarte de audit al accesibilității în format .pdf accesibil.

Într-o etapă ulterioară de dezvoltare, AUDARA va include și alte tipuri de spații publice din România în care se desfășoară activități de petrecere a timpului liber: săli de sport, stadioane, grădini zoologice, grădini botanice, parcuri sau spații culturale în aer liber.

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.