Suntem deschiși pentru participare ca parteneri în orice proiect european în domeniile noastre de interes, la care ne putem aduce aportul prin experiență și implicare activă atât în etapa de scriere a aplicației cât și în implementare. Găsiți aici Partner Identification Form și vă rugăm să ne contactați pentru a ne cunoaște și a găsi împreună cele mai bune modalități de colaborare.

Youthwork for overcoming society's current challenges 2022-1-CY02-KA151-YOU-000053968

Lider de parteneriat: Network for European Citizenship and Identity Cyprus (NECI) (Cipru)

Parteneri: WalkTogether (Bulgaria); Tavo Europa (Lituania); MyJump.sk (Slovacia); Asociația CED România.

Găzduit de către NECI la Protaras (Cipru), participanții la seminar – profesioniști în diverse domenii de activitate – au prezentat și au analizat provocările cu care se confruntă tinerii din țările pe care le reprezintă:

  • Bulgaria: utilizarea excesivă a rețelelor de socializare și a dispozitivelor tehnologice, consumul de alcool și de droguri și discriminarea pe baza naționalității;
  • Cipru: utilizarea excesivă a rețelelor de socializare și a dispozitivelor tehnologice, consumul de alcool, discriminarea pe baza naționalității;
  • Lituania: consumul de alcool și droguri, lipsa de înțelegere și de selecție a informațiilor din mediul virtual, pornografia;
  • România: utilizarea excesivă a dispozitivelor tehnologice și a rețelelor de socializare, ceea ce produce creșterea gradului de sedentarism și lipsa de activități fizice;
  • Slovacia: utilizarea excesivă a rețelelor de socializare și a dispozitivelor tehnologice, consumul de alcool și droguri, gradul de migrație ridicat.

S-au identificat astfel provocări comune pe care își pune amprenta cultura fiecărei țări: socializarea excesivă în mediul virtual, abuzul de droguri și alcool, valori greșit înțelese sau alese, lipsa sau slaba activitate fizică.

Pornind de la aceste analize, participanții au lucrat împreună la identificarea unor soluții pentru combaterea sau atenuarea efectelor acestor provocări prin diferite activități creative – cunoaștere, identificare puncte comune, jocuri de rol, activități de teambuilding.

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.