Susține

Nevoile sunt multe și diverse și de aceea orice sprijin, sub orice formă, este important pentru noi.

Implicare directă în activități

Toate modalitățile de susținere din partea persoanelor juridice au potențialul de a se transforma în parteneriate în cadrul proiectelor pe care le dezvoltăm, fiecare entitate fiind responsabilă de realizarea anumitor activități pentru care va avea buget propriu.

Poți să ni te alături în calitate de membru:

Citește documentele noastre statutare și, dacă crezi că, prin ceea ce ne poți oferi, îți vei putea aduce contribuția de dezvoltarea noastră organizațională, trimite-ne un mesaj  sau o cerere de aderare.

Ne dorim ca în rândul membrilor noștri să existe cât mai multe persoane cu dizabilități – pentru că nu putem face nimic pentru voi fără să fiți implicați direct!

Poți să ni te alături în calitate de voluntar:

Activitatea pe care o desfășurăm se bazează pe voluntariat, deoarece resursele financiare de care dispunem nu ne permit să avem angajați. Atunci când un proiect obține finanțarea solicitată, colegii noștri care au profilul corespunzător posturilor create prin proiect sunt angajați pe durata proiectului.

Ne bucurăm să avem colegi cu diverse tipuri de dizabilități care ne sunt alături în toate activitățile pe care le realizăm și suntem încântați să îi vedem bucurându-se din toată inima atunci când ajung într-un loc pe care nu l-au mai vizitat.

Trăim experiențe unice la CED România și ne-am bucura dacă ai fi curios să ne cunoști și să fii dispus să îți împarți cu noi timpul și energia. Iar dacă ești persoană cu dizabilități, ne vei putea ajuta să facem ceea ce trebuie, pentru că vom face împreună!

Ne poți ajuta cu furnizarea de bunuri materiale:

Dacă, de exemplu, deții o imprimantă 3D, ne poți ajuta cu producția replicii unui obiect de patrimoniu – vei face o mare diferență, pentru că exponatele nu se pot atinge. Practic, vei oferi acces la cultură persoanelor cu deficiențe de vedere sau celor cu distribuție de atenție mai dificilă.

Ne poți ajuta la crearea de servicii:

Vom aprecia orice serviciu pe care îl poți realiza în cadrul proiectelor noastre și ne vom bucura să te avem alături ca partener.

Dacă, de exemplu, ai o firmă de training, poți contribui la crearea și livrarea de programe de formare profesională prin care să instruim angajați din sectorul public și din cel privat care au contact direct cu publicul să înțeleagă care sunt nevoile persoanelor cu dizabilități. Vei ști că oamenii pe care i-am instruit vor avea mai puține prejudecăți și vor fi mai deschiși la interacțiune pentru că au învățat la cursul pe care l-am dezvoltat împreună cum să comunice fără a se teme că lezează demnitatea interlocutorului.

Sprijin financiar

Ne poți sprijini financiar, pentru că banii nu sunt niciodată suficienți pentru câte nevoi sunt de acoperit!

Îi vom folosi pentru a asigura transportul mai multor persoane cu dizabilități locomotorii de la domiciliu la medic și înapoi, de exemplu, deoarece posibilitățile existente de asigurare a transportului adaptat sunt extrem de limitate.

Sau pentru a ne deplasa împreună cu persoane cu dizabilități cu scopul de a identifica noi locații accesibile, pe care să le promovăm pentru ca și alții cu condiții similare să le poată vizita.

Sau pentru a îmbunătăți accesul și semnalizarea într-un muzeu.

Sau pentru a contribui la organizarea unui spectacol incluziv.

Sau… Sau…

Vei ști exact cum am folosit ajutorul primit și vei putea verifica în orice moment dacă s-a dus exact acolo unde am declarat.

Poți să ne sprijini financiar în nume personal:

Dacă în anul fiscal anterior ai obținut venituri din salariu, pensie, activități independente sau agricole, drepturi de proprietate intelectuală sau închirieri, poți alege să redirecționezi către noi 3,5% din impozitul pe venit realizat.

Banii i-ai virat deja statului, dar ai posibilitatea de a decide să îi direcționezi către una sau mai multe cauze – ne-am bucura ca măcar o parte să ajungă și la noi! Dacă nu îți exprimi opțiunea, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

Operațiunea se realizează, de regulă, până la sfârșitul lunii mai a fiecărui an. Pentru anul 2022 vom reveni cu detalii despre procedurile actualizate atunci când le vor publica autoritățile.

Poți să faci o donație în conturile noastre (și nu uita să scrii „Donație” la scopul plății):

  • RO55BTRLRONCRT0532162201 – Banca Transilvania (lei)
  • RO05BTRLEURCRT0532162201 – Banca Transilvania (euro)

Poți să ne sprijini financiar în numele firmei pe care o reprezinți:

Poți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 0.75% din cifra de afaceri, iar impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării. Cheltuiala este deductibilă deoarece suntem înregistrați în Registrul ANAF al entităților/unităților de cult pentru care persoanelor juridice li se acordă deduceri fiscale – introdu aici codul nostru fiscal 27440127 pentru a verifica înregistrarea.

Discută cu contabilul – îți poate explica concret care sunt facilitățile de care poți beneficia.

Contract de sponsorizare

Poți promova în rândul angajaților posibilitatea de a opta pentru redirecționarea către noi a unei sume în limita a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului fiscal anterior, deja virat la bugetul de stat, prin intermediul firmei, cu o cerere adresată departamentului specializat.

The owner of this website has made a committment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.